Titkok a műanyag ablak körül

műanyag ablak

Amikor az ember építkezik vagy felújít, sosem tudhatja biztosan, mikor válik egy tökéletes és ravasz marketingfogás áldozatává. Az építkezési kiállítások, bemutatótermek csillogó kínálata sokakat megtéveszt – ami sokszor nagy összegek kidobását is jelenti az ablakon.

Előfordulhat, hogy túl gyorsan kell döntenünk egy termék típusa kapcsán (például felhív a burkoló, hogy telefonon keresztül döntsünk egy „B verziós” csempe színéről) vagy egyszerűen könnyebbnek tűnik néhány soros leírás alapján kiválasztani egy adott terméket, és ezért meggondolatlan döntést hozunk.

A fenti példák valószínűleg ismerősnek tűnnek a többség számára, és az is előfordulhat, hogy vannak, akik már saját kárukon tapasztaltak hasonlóakat. Az is lehetséges, hogy csak évek múltán csalódunk és jövünk rá arra, hogy a „másik” árut kellett volna választanunk, de már késő vagy költséges lenne egy csere.

Annak érdekében, hogy ne járjunk így – legalább – a nyílászárók esetében, ezúttal egy szakembert kérdeztünk arról, mire számíthat valójában az, aki műanyag ablak vagy ajtó beépítése mellett dönt.

„Nehéz lenne rosszat mondanom a műanyag ablakokról” – kezdi összegzően mondanivalóját Kovácsovics Péter, az általunk megkérdezett szakember. „A műanyag ablakok beépítésének minősége viszont sokkal meghatározóbb” – teszi hozzá összeráncolva szemöldökét.

Mint megtudjuk, a műanyag ablak egyik legnagyobb előnye, hogy hosszú életű és tartós termékről van szó. Ez viszont kizárólag akkor mondható el, ha a telepítése is szakszerűen zajlik.