A Google Ads rövid ismertetése

Google Ads, laptop kavezoban

A Google Ads ismerete szinte nélkülözhetetlen a webáruházzal rendelkezők számára, és mindazok számára, akik az internetes hirdetési eszközökkel szeretnének élni. Az internetmarketing ma már nem kell, hogy kevesek kiváltsága legyen, vagy csak némely, erre szakosodott cég ismertetőjegye.

Mivel az internet ma már óriási felhasználói körrel rendelkezik, és sokan mondhatni többet vannak fenn a neten, mint kinn az utcán, ezért nagyobb lehet az internetmarketing jelentősége, mint a televíziós hirdetéseké, vagy az utcai plakátoké, szórólapoké. Tehát fontos ismerni azokat az eszközöket, amivel hatékony reklámot valósíthatunk meg.

A Google Ads is egy ilyen Google hirdetési eszköz. Kattintás és megtekintés alapú, melynek célja a Google felhasználók hatékony elérése. A Google-nek számos felülete napi szinten a legnépszerűbb felhasználói körnek örvend, ezért ezeken a felületeken jelen lenni óriási előnyt jelent. Ott van a Google kereső, elsők között, aztán a Youtube, a Gmail, a Google Maps, és egyéb oldalak. Aki a Google Ads-et használja, az ezeken a platformokon tudja megjeleníteni cégét, termékeit és szolgáltatásait.

A Google Ads-et használva szöveges és képi hirdetéseket készíthetünk, melyeket aztán személyre szabhatunk további részletek beállításával. Ezek után meg tudjuk határozni a célközönséget, kiket érjen el feltétlenül a hirdetésünk, és a hirdetési környezetet, körülményeket is. Hasznos Google Ads tippekért, és megfelelő stratégiai felépítésért látogasson el a marketingkalkulator.hu oldalára!