Lemezes kerítés: az optikai innováció csúcsa

lemezes kerítés

A lemezes kerítés a táblás kerítések egyik típusa, amely rendszerint acéllemezből készül. Az acél pedig a fémek között a legkönnyebben munkálható, egyúttal legtartósabb alapanyagnak számít, amely valójában a vas és a szén ötvözete. A lemezes kerítések ezért különféle formájúak és kiterjedésűek lehetnek, a felületüket tekintve pedig megkülönböztetünk porfestett vagy horganyzott változatokat. Előbbiek közé tartoznak a sokféle design arculatok is, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a lemezes kerítés népszerűségéhez. A horganyzott acél tulajdonképpen egy cinkkel történő bevonatot jelent a legmagasabb fokú szavatosság érdekében.

Amellett, hogy a fémalapú termékek nagyon strapabíróak és többnyire kedvező árfekvésben elérhetőek, önmagában még nem sokan vágynak acéllemezes kerítésre, hiszen ilyenkor általában valamilyen ipari stílusra asszociálnak. A titok nyitját a következő optikai innováció adja: A kerítés felületére élethű fa vagy kő mintázatokat festenek, ezáltal a lemezes kerítés igazán jó megjelenést nyújt az otthonunk számára. Kívülről szinte nem is látszik, hogy nem egy fakerítéssel van dolgunk, mert az acéllemezek állása is gyakran hasonlít a falécekre, az arculatáról nem is beszélve.

Hasonló technológia bravúr ez, mint amelyet a laminált padlóknál tapasztalunk. Jóllehet, a mintás lemezes kerítéseknek drágább a piaci ára az átlag acélhoz képest, de a vásárlói visszajelzések és az eladási számok is azt mutatják, hogy megéri erre áldozni. Többek között gondoljunk bele, hogy nem kell néhány évente újrafesteni a kerítésünket, ahogy ezt a fatípusok megkövetelik, hanem akár évtizedekig élvezhetjük ezt az esztétikus instant megoldást.