Mobil kerítés a nyári rendezvényidőszakra

mobil kerítés

A nyár tele van mindenféle rendezvényekkel, kezdve a fesztiválokkal, amik százezreket mozgatnak meg nemzetközileg, egészen az olyan kisebb rendezvényekig, mint amilyenek a különféle vásárok, gyermek és felnőtt programok, színházi és kisebb zenés előadások, tüntetések, felvonulások, megemlékezések.

Ezek mind rendezett keretek közt kell, hogy lezajlódjanak, ezért többnyire felállítanak köréjük mobil kerítéseket, hogy elkerüljék a szervezők a fejetlenséget, a tumultust és azt, hogy a nem publikus területekre bevonuljanak az emberek.

Egy olyan kerítésrendszer, ami kifejezetten azt célozza, hogy egy ideiglenes időintervallumban lezárjon, vagy keretek közé szorítson egy helyszínt szükségképpen könnyen mozgathatónak kell, hogy legyen. A mobil kerítés épp ebből adódóan egy beton vagy műanyag alapból, egy fémrácsból és fémbilincsekből áll, melyekkel a kerítéselemeket egymáshoz lehet erősíteni.

A mobil kerítés egy fajtája a kordon, mely egy jóval masszívabb és alacsonyabb típusa a kerítéseknek. Elkerített rendezvényhelyszínek esetében ajtó is kapható a kerítésekhez, így egy teljesen elzárt mobil kerítés udvart lehet rögtönözni az elemek összerakásával.

Ilyen mobil kerítéseket használnak még az olyan helyszíneken is, mint amilyenek a szabadtéri oltópontok voltak, vagy amilyenek vérvételi pontok, hasonlóakat láthatunk építkezési területek körül is, vagy épp iskolai rendezvényeken.

Az ilyen kerítések biztonságot nyújtanak és egyben keretet adnak a rendezvényeknek, érdemes beszerezni őket akkor, ha nagyobb embertömeg mozgását szeretnénk koordinálni egy adott rendezvényen, felvonuláson.