Műfű kertbe, mint kiváló alternatíva

műfű kertbe játszótéri eszközökkel

Kíváncsi arra, miért néz ki mindig zöldnek és jól ápoltnak a szomszéd füve, amikor soha nem látja, hogy nyírnák vagy bármilyen kerti munkát végeznének rajta? Vagy felfedezték a romlás ellenszerét, vagy nagy eséllyel inkább egy másik megoldás mellett döntöttek: műfű kertbe.

Az ilyen csábító pázsit alternatíva lehet azoknak a lakástulajdonosoknak, akik készek félretenni a fűnyírót, búcsút inteni a műtrágyának és kikapcsolni a locsolókat. Ha belefáradt abba, hogy a hétvégéket a füves munkák miatt veszíti el, a műfű kertbe helyezése egy kevés karbantartást igénylő megoldás a hosszú élettartamú pázsithoz.

A tapasztalat azt mutatja, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthat meg egy ilyen pázsit szinte szükségtelen gondozásával, azt azonban tegyük hozzá, hogy nem mentesíti teljesen a kerti munkáktól. Gyakori tévhit lehet az, hogy a műfű kertbe nem igényel karbantartást, hiszen valójában ezek a felületek is rendszeres karbantartást igényelnek.

Rendszeresen, akár hetente egyszer, el kell távolítania a port és a törmeléket, gereblyézve és nylon sörtéjű kefével vagy elektromos seprűvel seperve. A felhalmozódott törmelék mennyiségétől függően érdemes lehet porszívózni vagy fúvót használni, hogy a műfüvet a kertbe ismét az eredeti állapotában szemléljük.

A műfű kerti lemosása is fontos. Rendszeresen le kell öblítenie a szintetikus pázsitot, és meg kell tisztítania antibakteriális oldattal. Érdemes dezodort is alkalmazni, különösen, ha a házi kedvence is használja a pázsitot.

A műpázsit telepítése egyben pénzügyi és környezetvédelmi kompromisszum. Pénzt takaríthat meg, de a kezdeti telepítés és javítás, ha szükséges, költséges lehet. Időt takaríthat meg, de heti karbantartást igényel. És bár kínál némi környezeti előnyt, szintetikus is, tehát nem a vadvirágos rét előnyeit kínálja.